Oplev kunsten i veludhvilet tilstand – forbedr din søvn

Oplev kunsten i veludhvilet tilstand - forbedr din søvn
Oplev kunsten i veludhvilet tilstand - forbedr din søvn

Kunsten i vores omgivelser kan være nok så inspirerende. Hvis ikke du selv er helt på toppen, får du ikke det ud af det, som du burde. Én ting du kan kigge på i denne forbindelse er, hvordan du kan forbedre din søvn for det maksimale udbytte.

Hvordan du kan gøre dette, vil vi se på i denne guide. Her får du nemlig tre tips til, hvordan du kan komme til at sove bedre.

1. Invester i en god seng – Black Friday er jo lige om hjørnet

Først og fremmest er det altafgørende, at du sover i en ordentlig seng. Så hvis du ikke alleerede har en god seng, kan vi kun anbefale, at du investerer i én.

Årets store tilbudsdag er Black Friday, og i skrivende stund (14.10.2020) er den dag jo lige rundt om hjørnet. Således kunne du overveje at vente på et godt Black Friday tilbud på din seng.

I ovenstående linker vi til en stor guide omkring, hvilke forhandlere som har gode Black Friday priser. Her kan bl.a. nævnes Bedre Nætter, Sengetid og Sengefabrikken, som har et stort kontinentalsenge, elevationssenge, boxmadrasser m.v.

2. Undgå stress

Én af de helt store syndere ift. søvnen i det 21. århundrede er stress. Mens god, beroligende kunst kan have en mildnende effekt herpå, er det også værd at bemærke, at menneskene omkring dig måske er dem, der betyder mest.

Der kan være mange forskellige ting, som udløser stress. Ofte er det relateret til arbejdet, hvor det eksempelvis kan skyldes manglende jobsikkerhed og usikkerhed omkring, hvad der forventes af dig.

Alt afhængig af hvad din stress kommer af, vil løsningen være forskellig. Derfor vil vi ikke give løsningsforslag i denne artikel. Hvis du derimod kan mærke, at du måske har stress så gå til din læge, så I sammen kan lægge en plan, hvis det er tilfældet.

3. Træn dig træt

En god gang fysisk træning kan også hjælpe til en bedre søvn. For hvis du først for alvor er fysisk træt, vil det også i mange tilfælde blive mere ligetil at falde til ro, når du skal sove.

Det betyder ikke så meget, hvilken type motion du dyrker. Det afgørende er, at træningen kører dig fysisk ud. Det kunne eksempelvis være løb, svømning, boksning eller fitness.

4. Undgå at være for aktiv om aftenen

Har du søvnproblemer, så er det oplagt at se på, hvordan dit aktivitetsniveau er dagen igennem. Du får det bedste afsæt for en god søvn, hvis du gearer ned, jo tættere på sengetid du kommer.

Manges løsning ville så være at plante sig foran TV-skærmen. For det er jo ikke at være aktiv, vel? Men det er faktisk ikke så godt, da TV-skærme – ligesom mobiler og computerskærme i øvrigt – udsender blåt lys, som kan forstyrre melatoninniveauet, så du ikke er træt, når du burde være det.

5. Find søvndyssende madvarer

Vi ved nok alle, at kaffe og energidrik kan have en opkvikkende effekt. Men vidste du også, at der findes madvarer, som kan gøre dig træt? For det gør der faktisk.

Et godt eksempel på en sådan madvarer er kirsebær. Ved at spise kirsebær kan du øge niveauet af melatonin i kroppen, hvilket er det hormon, som hjælper os til at sove godt.

Et par eksempler på andre fødevarer, som kan bidrage til den gode søvn er nødder og kirsebær.