Neglekunst – Sådan kommer du i gang med denne nye hobby

Der findes mange forskellige måder at koble af på. En god måde at gøre det på er ved at dyrke en hobby. Men hvad angår hobbyer, er der meget forskelligt at kaste sig over. Derfor kan man måske nogle gange have brug for inspiration til, hvad man skal give sig i kast med. Og så er det en god idé at se på, hvad der er populært for tiden. Én oplagt hobby at kaste sig over kunne være neglekunst. For med lige netop denne hobby får du mulighed for at komme ned i gear samtidig med, at du udfolder dig kreativt. Og måske derfor er det også så populært. Her får du en guide til at komme i gang.

Start med alt til neglepleje

Neglekunst handler selvfølgelig primært om at bruge neglelak og andre materialer til at skabe nogle flotte og kunstneriske negle. Derfor kan det måske også virke underligt, at man skal starte med at fokusere på neglepleje.

Men der er en god grund til det. For inden du kan lave flotte negle, er du nødt til at have nogle jævne og pæne negle at dekorere. Neglene er dit lærred, og uden et godt lærred bliver det svært at male til perfektion.

Du kan i første omgang få dig en god elektrisk neglefil. Den vil du bruge til at slibe neglene ned. Med en elektrisk neglefil kan du først og fremmest få den form på dine naturlige negle, som du vil have. Den kan endda også bruges til falske negle.

Der handler dog ikke kun om at forme neglene. For du kan også bruge en elektrisk neglefil til at gøre neglebåndene fine. Derudover kan du også polere overfladen, så den bliver blank og klar til et lag neglelak.

Sådan dekorerer du neglene

Når neglene er klar, kan du gå i gang med at dekorere dem. Det kan du faktisk gøre på flere måder.

Flere gør det med helt almindelig neglelak. Den mest almindelige form for neglelak skal du blot tage på neglene og lade tørre. Hvis du vil have flere lag på, eller hvis du skal lave små detaljer, så skal du altså male et lag ad gangen.

Du kan også bruge gellak. Det er blevet meget populært, fordi det giver en flot og blank overflade, der holder i længere tid. Hvis det er det, du vil, så skal du altså have fat i netop gellak. Derudover skal du også bruge en UV-lampe til at lade neglene tørre.

Der er også mange, der bruger kunstige negle. Det kan også være et godt valg, hvis du ikke vil bruge dine naturlige negle. Der kan være flere årsager til at vælge kunstige negle, så som:

  • At få en bedre form på neglene
  • At beskytte ens naturlige negle
  • At kunne øve sig

Det kan altså også være en god idé at prøve.

Øvelse gør mester

Når du så kommer i gang, så er det som med alt andet. Hvis du vil være god til neglekunst, så vil det kræve øvelse. Derudover skal du også værne dig med tålmodighed. Det er nemlig vigtigt, at du kan sidde stille og vente på, at hvert lag neglelak tørrer.

Der er mange, der laver neglekunst. Derfor findes der heldigvis også en masse vejledninger i, hvordan du kommer i gang.

Mens du sidder og laver neglekunst, kan du eventuelt sætte en videovejledning på i baggrunden. På den måde kan du altså både blive klogere på, hvad du gør, og så kan du også have noget interessant i baggrunden, mens du venter på, at neglene tørrer.

Du kan desuden følge flere vejledninger, hvis du vil øve dig på noget bestemt. Der findes nemlig en del forskellige teknikker inden for neglekunst, som kan være sjove at prøve af, når du vil blive endnu bedre. Prøv for eksempel:

  • Stempelneglekunst
  • Airbrush
  • Rhinsten
  • Marmormaling
  • Ombre

Husk efterpleje

Neglekunst kan være hårdt for dine negle. Husk derfor at passe godt på dem med den rigtige efterpleje.

Det kan for eksempel være en god idé at få en god neglebåndsolie, som du kan bruge, hver gang du har fjernet neglelakken fra dine negle igen.

Sørg derudover for at bruge en skånsom neglelakfjerner.