Platform for kunst i det offentlige rum.
1234567Hånd_kiste9111213

En stedsspecifik kunstudstilling på Rønnebæksholm
Installeret i [ift.]´s mobile udstillingsrum

Om værket
I 2008 filmede Amel Ibrahimović en begravelse i den bosniske by Brčko. Afsættet for værket Coffins 2008 er en scene, hvor en hvid vogn ankommer til en ufærdig moské. En følelsesladet menneskemængde tager imod 46 kister, der befinder sig i vognen. Kisterne bliver båret ind i moskéen. I dem ligger ligene af identificerede personer, som forinden er blevet fundet i en massegrav uden for byen.

Coffins 2008 består af to grupper af tegninger samt kistedele fra den bosniske kisteproducent. Den ene gruppe tegninger viser et rum fyldt med kister set fra forskellige vinkler. Den anden gruppe på i alt fire store tegninger fylder næsten hele den ene vægflade og har en mere fabulerende og fortællende karakter.

Om kunstneren
Amel Ibrahimović (f. 1977 i Bosnien-Hercegovina) er uddannet på Det Fynske Kunstakademi og bosat i København. Som et gennemgående greb arbejder han med installation og tegning, ofte i relation til spørgsmålet om, hvordan erindring eller et steds historiske kontekst fletter sig ind i den måde, individet og samfundet forholder sig til verden på.

Få en grundig indføring i værket her: formidlingstekst

Følg med på facebook.com/iftkunst

Udstillingen er støttet af Statens Kunstråd